Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyurcsány-Botka paktum buktathatta meg Mesterházyt – F
  2014-05-29 19:39:57, csütörtök
 
  Gyurcsány-Botka paktum buktathatta meg Mesterházyt - Feri újratöltheti magát az MSZP-DK vezéreként

Lemondott pártelnöki és frakcióvezetői posztjáról Mesterházy Attila, egyúttal jelezte, nem kíván újraindulni az MSZP elnöki posztjáért. A PestiSrácok.hu információi szerint Botka László és Gyurcsány Ferenc alkuja áll a háttérben, úgy tudjuk, a szegedi szocialista polgármester keze vastagon benne van Mesterházy Attila megbuktatásában. A nevető harmadik pedig Gyurcsány Ferenc, aki Hiller István segítségével térhet vissza a pártba. Portálunk úgy értesült, Mesterházy távozásával minden akadály elhárult az MSZP és a Demokratikus Koalíció összefonódása elől. A Botka-Gyurcsány paktum kiverte a biztosítékot a szegedi DK párttagok egy részénél, és azt tervezik, hogy az MSZP-DK szerelem miatt kilépnek a Demokratikus Koalícióból.

SZARVAS SZILVESZTER - PestiSrácok.hu

Ma délben vágta át a gordiuszi csomót Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, aki rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lemond pártelnöki és frakcióvezetői posztjáról. Mesterházy egyúttal azt is jelezte, nem kíván újraindulni az MSZP elnöki posztjáért. A politikus azt mondta, az MSZP április 6-án és május 25-én jelentős vereséget szenvedett el az országgyűlési és az európai parlamenti választáson. Az MSZP elnökeként ezekért a kudarcokért vállalja a teljes felelősséget - jelentette ki. ,,Az MSZP-ért érzett felelősségem tudatában hoztam meg ezt a döntést, amely lehetőséget ad arra, hogy alapszabályszerűen, az önkormányzati választások szempontjait figyelembe dönthessen most szombaton az MSZP országos választmánya" - jelentette ki Mesterházy. Hozzátette: a maga részéről mindenben támogatni fogja az MSZP megerősítését és az új elnököt.

Mesterházy Attila döntése még a legközelebbi munkatársait is meglepte, nyilatkozata előtt a pártvezető senkit nem tájékoztatott a határozatáról. Sajtóhírek szerint Mesterházy döntéséhez az adta az utolsó lökést, hogy Horváth Csaba a budapestiek nevében szerda este ellene fordult, és bejelentette, hogy nem támogatják az elnöki poszton. Az elnök lemondásával új helyzet állt elő, mert az MSZP alapszabálya lehetőséget ad arra, hogy eltekintsenek a felmenő rendszerű tisztújítástól.
Gyurcsány-Botka paktum

A PestiSrácok.hu baloldali, belsős informátorától úgy értesült, Botka László és Gyurcsány Ferenc alkuja áll Mesterházy megbuktatásának a hátterében. Információink szerint a szegedi szocialista polgármester, és Gyurcsány Ferenc két nappal ezelőtt állapodott meg arról, hogy a Demokratikus Koalíció az ősszel Szegeden nem indít Botka ellen polgármesterjelöltet, cserébe viszont az MSZP erős embere elintézi Mesterházy Attila megbuktatását. Mindezt alátámaszthatja az is, hogy Nagy-Huszein Tibor, a DK országos elnökségi tagja két nappal ezelőtt bejelentette, ha Botka László újraindul polgármesterként, vele szemben nem indítanak jelöltet, mert azt nem fogják magunkra vállalni, hogy emiatt veszítsen el a baloldal egy várost. A Botka-Gyurcsány paktum kiverte a biztosítékot a szegedi DK párttagok egy részénél (a szegedi 2-es választókörzethez tartozó DK-sokból), és azt tervezik, hogy az MSZP-DK szerelem miatt kilépnek a Demokratikus Koalícióból. A Botka-Gyurcsány egyezség pikantériája, hogy választmányi elnökként éppen a szegedi polgármesternek kellett volna döntenie Mesterházy és az MSZP elnökségének a sorsáról szombaton, a párt választmányi ülésén. Értesüléseink szerint Botka nem szívesen hozta volna magát nehéz helyzetbe.
Hiller puttonyában térhet vissza Gyurcsány

A PestiSrácok.hu úgy tudja, Mesterházy Attila távozásának Gyurcsány Ferenc az egyik legnagyobb nyertese, aki Hiller István segítségével térhet vissza a pártba. Portálunk úgy értesült, Mesterházy távozásával minden akadály elhárult az MSZP és a Demokratikus Koalíció összefonódása elől. A PestiSrácok.hu forrásai szerint Hiller István lehet az MSZP megbízott, átmeneti elnöke, tisztújítás ugyanakkor csak ősszel, az önkormányzati választások után lesz. Úgy tudjuk, egyebek mellett ez is szóba került tegnap, az MSZP szegedi alapszervezetének ülésén. Informátorunk szerint az ülésen elhangzott, hogy Hiller átmeneti elnökségével őszig nem válna a jobboldal céltáblájává Botka László, majd újra megválasztott szegedi polgármesterként vehetné fel a kesztyűt az MSZP elnöki pozíciójáért folytatott küzdelemben.
Forrásaink szerint Gyurcsány Ferenc és Botka László paktuma állhat Mesterházy távozásának hátterében. Fotó: szegedma.hu

Forrásaink szerint Gyurcsány Ferenc és Botka László paktuma állhat Mesterházy távozásának hátterében. Fotó: szegedma.hu
Konfliktusok után jött a kiegyezés

Az esetleges Gyurcsány-Botka paktum azért is meglepő, mert úgy tudjuk, korábban mély, személyes konfliktus állt fenn a két politikus között. A szegedi polgármestert jól ismerő forrásunk szerint Medgyessy Péter után Botka lehetett volna a miniszterelnök-jelölt, ha 2004-ben nem lép színre Gyurcsány Ferenc. Információink szerint Gyurcsány pedig azért neheztelt Botkára, mert a szegedi polgármester 2008-ban kiretusáltatta őt A szegedi nagyárvíz képeskönyve című, a polgármesteri hivatal gondozásában megjelent könyv javított és bővített kiadásából. Például a könyv 257. oldaláról eltűnt a 2006. évi árvíz idején készült fotó, amelyen mosolygós, sikeres, ifjú politikusként együtt volt látható Botka László szegedi polgármester Gyurcsány Ferenccel, helyébe az Európa Tanács díjáról készült fotó került. Az esetről egyébként korábban a 168 óra című hetilap főszerkesztője, Mester Ákos is megemlékezett jegyzetében, Ideje van az árulásnak címmel.
Gyurcsány üzent

Hiller István átmeneti elnöksége is Gyurcsány Ferencnek kedvezne, miután előbbi 2004-2007 között Gyurcsány miniszterelnöksége alatt volt az MSZP vezetője. Az egykori pártelnök előtérbe kerülésével Gyurcsányék befolyása jelentősen megnőhet az MSZP-n belül, így az egykori miniszterelnök visszatérését készítheti elő Hiller. Gyurcsány már jelezte: ha Hiller nem kerül valamilyen vezető pozícióba, elkezdi átcsábítani a szocialista képviselőket, ami nem is lesz nehéz, hiszen előbb-utóbb mindenki át akar majd szállni valamilyen mentőcsónakba. Gyurcsány előtt már itt hatalmas tér nyílik majd, és csak idő kérdése, mikor falja fel az MSZP-t, ha az nem talál ki valamit. Most mindenesetre azok az előőrsök látszanak gyülekezni, amelyek a bukott miniszterelnöknek csinálják a helyet.
A pártvezetők már hírből sem ismerik a munkát
Czeglédy Csaba

Czeglédy Csaba

A PestiSrácok.hu Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi frakcióvezetőjét is felhívta, aki Mesterházy Attila lemondásával kapcsolatban úgy fogalmazott, “szemmel láthatóan túlkompenzál a párt, mert nincs akkora tragédia az MSZP körül, mint amekkora bűnbakkeresés folyik házon belül, és aminek Mesterházy lett az áldozata." Czeglédy Csaba szerint jelenleg a probléma nem nagyobb, mint az országgyűlési választást követően volt. “Sokan két nap alatt engedték el barátjuk és szövetségesük, Mesterházy Attila kezét.
Tragédia, hogy pár messze menőkig alkalmatlan szocialista ember akar felsővezetői pozíciót megszerezni magának. Könnyű Mesterházyt megtenni bűnbaknak, miközben sok helyi, megyei pártvezető az utóbbi években hírből sem ismerte a munkát. Ők teljesítmény és értékteremtés nélkül ülnek a székeikben.

Azt ugyanis látni kell, hogy azokon a helyeken, ahol érdemi munka folyt, ott az MSZP nem szerepelt rosszul a választásokon, ezeken a helyeken a párt még a Jobbikot is megelőzve lett második. Dolgozni kellett volna a sok duma helyett. A helyzet megért a változásra, ugyanakkor az extra feszültséget az generálja, és generálta, hogy helyben a DK és az Együtt vezetői is azt közölték a szocialista politikusokkal, ősszel nem ők lesznek a polgármesterjelöltek“ - szögezte le Czeglédy Csaba. A politikus a DK-ról, az esetleges DK-MSZP összeborulásról nem kívánt nyilatkozni.
Gyurcsány szándékosan nem csukta be maga után az ajtókat
Nagy Ervin

Nagy Ervin

Nagy Ervin, politológus-filozófus a PestiSrácok.hu kérdésére kijelentette, egyértelmű, hogy most Gyurcsány Ferenc előtt nyílt út. “Gyurcsányon mindig is látszott, hogy vezető pozícióba akar visszakerülni, nem véletlenül maradt ki például az MSZP kritizálásából, miközben Bajnaiék április 6-a után nekiestek Mesterházyéknak. Gyurcsány kivárt, nem akarta becsukni azokat az ajtókat, amelyek most kinyíltak előtte. Az átmeneti elnök utat nyithat Gyurcsány előtt, ősszel pedig olyan vezért kereshet az MSZP, aki a baloldali választóknak el tudja majd adni azt a programot, amivel építkezni tudnak majd 2018-ra. Az MSZP-nek csak erős vezetővel van esélye, márpedig ez esetben csak két ember jöhet szóba. Botka László, aki többször is nyomatékosította, nem vállalná el az MSZP vezetését, és Gyurcsány Ferenc, akiről köztudott, Orbán Viktor kihívója akar lenni. Gyurcsánynak mellékesek az eszközök, a lényeg, az, ő legyen a baloldal vezére, a miniszterelnök-jelölt.
Gyurcsány Ferenc politikai és kommunikációs stratégiájáról ugyanakkor azt kell látni, hogy az radikálisabb és szélsőségesebb, mint a szélsőségesnek tartott Jobbiké" - vélekedett Nagy Ervin.
Mesterházy távozását a parlamenti pártok is kommentálták

tesztgif

Az LMP-s Schiffer András sajnálja, hogy távozik az MSZP éléről Mesterházy Attila, akit korrekt politikai ellenfélként jellemzett. Schiffer András szerint nyilvánvaló, hogy a választási eredmények után “legalábbis a levegőben lógott" Mesterházy lemondása.
“Akárhogy is dönt az MSZP a pártelnök utódjáról, és akárhogyan játsszák le a meccseket az utódpártjaikkal, Gyurcsánnyal, Bajnaival és a többiekkel nem lehet legyőzni Orbán Viktort, ahogy nem lehetett 2010-ben vagy 2014-ben, úgy a jövőben sem" - rögzítette álláspontját Schiffer.

A DK szűkszavú volt:
,,A Demokratikus Koalíció nem kívánja kommentálni más párt belügyeit, de abban érdekelt, hogy az MSZP jusson túl mostani válságán" - reagált Mesterházy Attila lemondására Gréczy Zsolt.

Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa szerint
,,az európai parlamenti választás új helyzetet teremtett az ellenzéki oldalon, ahol minden pártnak át kell gondolnia saját helyzetét és megtartani saját tisztújítását."

Azzal kapcsolatban, hogy az esemény befolyásolja-e az önkormányzati választásokkal kapcsolatos ellenzéki tárgyalásokat, közölte: ,,egyelőre nincs szó tárgyalásokról, az érintett pártok most rendezik soraikat."
“Most már csak a triumvirátus másik két tagjának a távozása várat magára. Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon éppannyira felelős a baloldal katasztrofális vereségéért, mint Mesterházy Attila" - így kommentálta Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója Mesterházy távozását.

A Fidesz politikusa szerint
“a baloldalon Gyurcsány Ferenc a valódi főnök", ő mozgatja a szálakat, “az ő kottájából játszik a baloldal". Ebből viszont az is következik, hogy a választási vereségért viselt felelősségben is osztoznia kell - mondta Kocsis Máté.

http://pestisracok.hu/gyurcsany-botka-paktum-buktathatta-meg-mesterhazyt-feri-ujr atoltheti-magat-az-mszp-dk-vezerekent/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: frakcióvezetőjét, polgármesterként, nyomatékosította, polgármesternek, összeborulásról, megbuktatásában, megbuktatásának, mesterházyéknak, alátámaszthatja, utódpártjaikkal, informátorától, tisztújítástól, politikusokkal, stratégiájáról, kiretusáltatta, miniszterelnök, frakcióvezetői, főszerkesztője, katasztrofális, szélsőségesnek, szélsőségesebb, választásokkal, tárgyalásokról, kritizálásából, polgármestert, informátorunk, visszakerülni, megbuktatását, információink, eltekintsenek, önkormányzati, megválasztott, összefonódása, megerősítését, visszatérését, szövetségesük, szegedi szocialista, nevető harmadik, gordiuszi csomót, európai parlamenti, kudarcokért vállalja, teljes felelősséget, önkormányzati választások, maga részéről, legközelebbi munkatársait, pártvezető senkit, utolsó lökést, budapestiek nevében, elnöki poszton, elnök lemondásával, felmenő rendszerű, ősszel Szegeden, Mesterházy Attila, Botka László, Gyurcsány Ferenc, Hiller István, Demokratikus Koalíció, Demokratikus Koalícióból, SZARVAS SZILVESZTER, Horváth Csaba, Nagy-Huszein Tibor, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenccel, Európa Tanács, Mester Ákos, Gyurcsány Ferencnek, Czeglédy Csaba, Czeglédy Csabát, Könnyű Mesterházyt, Nagy Ervin, Orbán Viktor, LMP-s Schiffer András, Schiffer András, Orbán Viktort, Gréczy Zsolt, Karácsony Gergely, Bajnai Gordon, Mesterházy Attila”, Kocsis Máté,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png nő  Albert Einstein gondolata  Png kutya  Hogy lehet megtartani  Szép estét kedves látogatóimna...  A másik dolog,  Szép estét kedves látogatóimna...  Idő  Nem számIt  Németh László tollából  Kerüld el az evangélium örömén...  Paul David Tripp Április 20  Neked tudnod kell  Png kislány  Alázat  Paul David Tripp Április 21  Jó éjszakát  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Még csak most kezdődik a nap  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Egy lelki imádság  Popper Péter szavai  A másik dolog,  Kerüld el az evangélium örömén...  Png csokor  Erdőn  Garai Gábor - Takarítás  Őrizkednünk kell...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fehér virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png fotel  A jó emberek mindig szépek mar...  Szívem tiéd  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png ház  Adakozás  Hiányzik  Akarat  A sors  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Egy lelki imádság  Rátalálsz  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Paul David Tripp Április 19  Adakozás  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png csokor  Facebookon kaptam  Szép estét  Soha ne kedvezz...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Akik bántanak téged  Gonosz démon-álarc  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Idő  Éretlen vers  Mi lenne ha 
Bejegyzés Címkék
szegedi szocialista, nevető harmadik, gordiuszi csomót, európai parlamenti, kudarcokért vállalja, teljes felelősséget, önkormányzati választások, maga részéről, legközelebbi munkatársait, pártvezető senkit, utolsó lökést, budapestiek nevében, elnöki poszton, elnök lemondásával, felmenő rendszerű, ősszel Szegeden, szegedi 2-es, szegedi polgármesternek, sorsáról szombaton, párt választmányi, egyik legnagyobb, ülésen elhangzott, jobboldal céltáblájává, esetleges Gyurcsány-Botka, szegedi polgármestert, szegedi polgármester, szegedi nagyárvíz, polgármesteri hivatal, esetről egyébként, árulásnak címmel, egykori pártelnök, egykori miniszterelnök, szocialista képviselőket, előőrsök látszanak, bukott miniszterelnöknek, országgyűlési választást, utóbbi években, helyzet megért, extra feszültséget, szocialista politikusokkal, esetleges DK-MSZP, átmeneti elnök, baloldali választóknak, baloldal vezére, szélsőségesnek tartott, parlamenti pártok, választási eredmények, levegőben lógott&#8221, pártelnök utódjáról, jövőben sem&#8221, ellenzéki oldalon, esemény befolyásolja-e, önkormányzati választásokkal, érintett pártok, triumvirátus másik, távozása várat, baloldal katasztrofális, kormánypárt kommunikációs, baloldalon Gyurcsány, valódi főnök&#8221, választási vereségért, frakcióvezetőjét, polgármesterként, nyomatékosította, polgármesternek, összeborulásról, megbuktatásában, megbuktatásának, mesterházyéknak, alátámaszthatja, utódpártjaikkal, informátorától, tisztújítástól, politikusokkal, stratégiájáról, kiretusáltatta, miniszterelnök, frakcióvezetői, főszerkesztője, katasztrofális, szélsőségesnek, szélsőségesebb, választásokkal, tárgyalásokról, kritizálásából, polgármestert, informátorunk, visszakerülni, megbuktatását, információink, eltekintsenek, önkormányzati, megválasztott, összefonódása, megerősítését, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.